Ο ΟΙΚΟΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ .

     

 
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ .

 

Έργο τέχνης του Ιωάννη Κισσονέργη στο Caffe Nero Έγκωμης
Πηγή: neolaiacy.com Φεβρουάριος 2015

 

Ακριβώς ένα μήνα μετά την έναρξη της λειτουργίας του, το Caffe Nero στην Έγκωμη φέρνει στους πελάτες του μια ευχάριστη έκπληξη με την ανάρτηση του πίνακα «Η Γέννηση της Αφροδίτης» από τον διάσημο Κύπριο καλλιτέχνη Ιωάννη Κισσονέργη. Ο Ιωάννης Κισσονέργης είναι ένας από τους πατέρες της σύγχρονης κυπριακής τέχνης και η συμβολή του στην εξέλιξή της ήταν καταλυτική. Το Caffe Nero πρωτοπορεί για άλλη μία φορά, με την παρουσίαση ενός τόσο φημισμένου έργου.


Οι πίνακες του Ιωάννη Κισσονέργη έχουν αναγνωριστεί ως μοναδικά κομμάτια της κυπριακής τέχνης και έχουν συμπεριληφθεί στην «Κυπριακή Συλλογή» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήταν ο πρώτος Κύπριος καλλιτέχνης που χρησιμοποίησε την τεχνική της υδατογραφίας. Το έργο του επικεντρώνεται στη λεπτομέρεια, στις εκλεπτισμένες γραμμές και στις απαλές αποχρώσεις.

Ο πίνακάς του «Η Γέννηση της Αφροδίτης» αποτελούσε μουσειακό έκθεμα και αγοράστηκε σε πρόσφατη δημοπρασία από τον Οίκο Δημοπρασιών Ψαθάρη. Απεικονίζει τη ρωμαϊκή θεά του έρωτα και της ομορφιάς που μεταφέρεται σε ένα κέλυφος, ως μια πλήρως ώριμη γυναίκα, από τη θάλασσα μέχρι την Πάφο στην Κύπρο.

 
Ο πίνακας του Ιωάννη Κισσονέργη θα εκτεθεί σε ένα ζεστό χώρο, δίπλα στο τζάκι, για όλους τους επισκέπτες του Caffe Nero. Είναι μια πραγματική ευχαρίστηση για αυτούς που επισκέπτονται το καφέ και ταιριάζει απόλυτα με την περιβάλλουσα ατμόσφαιρα. Μπορεί να ειπωθεί πως και το Caffe Nero είναι ένα έργο τέχνης, που έχει σχεδιαστεί από κορυφαίους αρχιτέκτονες και μια ομάδα πρωτοπορων του design. Ο χώρος θυμίζει σαλόνι ενός εντυπωσιακού και φιλόξενου αρχοντικού. Από το σκαλισμένο στο χέρι μπαρ και το τζάκι με τις μαρμάρινες πινελιές, έως τους άνετους δερμάτινους καναπέδες και τα περσικά χαλιά που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα. Η προσθήκη του πίνακα «Η Γέννηση της Αφροδίτης» αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο το χώρο, αναδεικνύοντας σε μεγάλο βαθμό την άρτια διακόσμηση.

Το Caffe Nero έχει θέσει σίγουρα τον πήχη ψηλά και δίνει μια νότα κομψότητας και έμπνευσης στον χώρο των Café. Με την προσθήκη της «Γέννησης της Αφροδίτης» είναι σαν δύο αριστουργήματα να αλληλοσυμπληρώνονται, καθώς ο πίνακας και ο εσωτερικός διάκοσμος βρίσκονται σε αρμονία. Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε αυτό το όμορφο και ιστορικό κομμάτι της τέχνης!
 
 

Psatharis Auctions

Web Analytics
.