Anastasia Vlastari
.
ABOUT US BUYING SELLING CALENDAR RESULTS CONTACT US .
Ο ΟΙΚΟΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ .
 
CURRENT AUCTION PUBLICATIONS SUBSCRIPTIONS PLACE BID ANNOUNCEMENTS LINKS .
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ .

 

 
   
Ραμόν Τριάς (γ. 1971)
   
 

O Ramon Trias γεννήθηκε στη Μαγιόρκα το 1971. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης  και συνέχισε στο πρόγραμμά του διδακτορικού Realidad Assesiada στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Έχει κάνει δέκα ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ισπανία, Κύπρο, Πορτογαλία, Ιταλία. Πολλά έργα του έχουν επιλεγεί σε διαγωνισμούς όπου επίσης έχουν βραβευθεί και έχουν αντιπροσωπεύσει τη χώρα του σε σημαντικά εικαστικά γεγονότα. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο, Αμερική, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία.

Έχει διδάξει ελεύθερο σχέδιο στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τη χρονιά 2009 πραγματοποίησε έρευνα για τη Βυζαντινή Τέχνη στη Κύπρο. Στο παρόν στάδιο, είναι βοηθός καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

Ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕ) κος Ανδρέας Φαρμακάς αναφέρει για τη δουλειά του καλλιτέχνη.

Ο δρόμος της ψυχής και του πνεύματος μακραίνει.  Οι μνήμες και οι αναδρομές συγχέονται στην πορεία μέσα στο χρόνο.

Η ομορφιά και το μυστήριο είναι στοιχεία ζωγραφικής γνώσης καθώς επίσης οι μνήμες και η ιστορία.  Τα τεκταινόμενα στη παρούσα ζωή και η προφητική προσέγγιση της μέλλουσας ζωής και της υπερκόσμιας είναι άλλα στοιχεία της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το εξωπραγματικό αγγίζει τη συνοριακή γραμμή της ψυχής και του μύθου.  Η λάμψη, η ωραιότητα και το τελετουργικό αρχέγονο στοιχείο συνυπάρχουν στη ζωγραφική του νέου Ισπανού ζωγράφου RAMON TRIAS.  Συνυπάρχουν και συγκρούονται.  Η αρχέγονη αίσθηση πρωτοπορεί, πρωτοτυπεί και ξαφνιάζει με τη νέα αισθητική κίνηση της έλξης και της δημιουργίας.

Η πολυφωνία στην εικαστική δημιουργία σήμερα έχει προκαλέσει αλλοπρόσαλλα συναισθήματα και τρομακτικό αδιέξοδο.  Ο συμβολισμός του Πύργου της Βαβέλ είναι τόσο επίκαιρος όσο κι  αρχέγονος.  Ο Ισπανός ζωγράφος Ramon Trias εκθέτει τη δουλειά του στη Κυπριακή Γωνιά και προκαλεί με τη ποιότητα της εικαστικής του γλώσσας.  Ίσως είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετό χρόνο που το άψογο σχέδιο συνυπάρχει με ένα τολμηρό μύθο, συμβολισμό και έκφραση.

Είναι μια νέα πορεία προς την αναζήτηση, είναι η πορεία του ορθόδοξου εικαστικού χώρου μετά την ατέλειωτη αναζήτηση των νέων τάσεων με εργαλεία από το χώρο της φωτογραφίας του video, της τεχνολογίας, των εγκαταστάσεων του σκηνικού χώρου και άλλων τεχνολογικών μέσων, είναι στοιχεία έκφρασης και δημιουργίας που πηγάζουν από άλλους χώρους και έχουν διεισδύσει τα τελευταία χρόνια στον εικαστικό χώρο.  Απελπισμένος κι εγκλωβισμένος ο άνθρωπος στην τεχνολογία αγωνιά, παθιάζεται να βρει διεξόδους μέσα από αναζητήσεις και καινοτομίες.

Οι δημιουργοί σήμερα ασφυκτιούν, πνίγονται, εκρήγνυνται και προκαλούν.  Η ζωγραφική του Ramon έχει τη δική της δημιουργική έκρηξη.  Η δουλειά του αντιτίθεται στη σήψη.  Ο καλλιτέχνης συλλαμβάνει τη μυστηριακή ομορφιά σε μια εσωτερική τελετουργία ψυχικής σύγκρουσης της γαλήνης και της ταραχής του μυστηρίου, του συμβολισμού και του μύθου.

Είναι μια νέα δημιουργία με σύμβολα που αναπηδά κρυστάλλινη ανάμεσα από τις φλόγες της κάθαρσης.

Ο συμβολισμός στην τέχνη των λαών είναι η έκφραση των εσωτερικών διαδικασιών για τη ψηλότερη συμπυκνωμένη γραφική απεικόνιση μηνυμάτων, φιλοσοφιών και μεταφυσικών στοιχείων.

Είναι το άρωμα της ψυχής που φτάνει στην απόγεια πολιτισμική έκρηξη και στην υπερκόσμια έκφραση δημιουργίας.

gallerykyriakigonia.com.cy

   
   
Ramon Trias (b. 1971)
   
   
   
   
 
   
   
   
   
   
   
 

Psatharis Auctions      All rights reserved

visitors...:::

.