Anastasia Vlastari
.
ABOUT US BUYING SELLING CALENDAR RESULTS CONTACT US .
Ο ΟΙΚΟΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ .
 
CURRENT AUCTION PUBLICATIONS SUBSCRIPTIONS PLACE BID ANNOUNCEMENTS LINKS .
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ .

 

 
   
Ντέιβιντ Ρόμπερτς (1796 - 1864)
   
 

Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτς γεννήθηκε το 1796 στο Στόκμπριτζ, κοντά στο Εδιμβούργο, από πολύ φτωχή οικογένεια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια με μεγάλη αλλά αξιοπρεπή ένδεια, που δεν τον εμπόδισε, πάντως, από τη νεανική του ηλικία, να δείξει το αξιοθαύμαστο καλλιτεχνικό του ταλέντο. Οπλισμένος με μεγάλη αποφασιστικότητα και πολλά ταλέντα, ο Ρόμπερτς κατόρθωσε να ξεπεράσει τις ταπεινές του καταβολές και γρήγορα έγινε ένας από τους πιο φημισμένους καλλιτέχνες της εποχής του. Εξαιρετικός ζωγράφος τοπίων, αφού ταξίδεψε επανειλημμένως σε ολόκληρη την Ευρώπη, ξεκίνησε για την Αίγυπτο το 1837 και στη διάρκεια των πρώτων μηνών του επόμενου χρόνου, περιδιάβηκε τη χερσόνησο του Σινά, την Πέτρα, την Ιερουσαλήμ, την Παλαιστίνη, τις ακτές του Λιβάνου και τη Μπάαλμπεκ. Οι λιθογραφίες, που προέρχονται από σκαριφήματα και σκίτσα που έκανε στη διάρκεια αυτού του αξιόλογου εξερευνητικού ταξιδιού στους Άγιους Τόπους και δημοσιεύτηκαν στο Λονδίνο από τον Φράνσις Γκράχαμ Μουν μεταξύ 1842 και 1849, του προσέδωσαν τη φήμη που τον ακολούθησε μέχρι τις μέρες μας.

biblionet.gr

 

Ζωγράφος. Γεννήθηκε στο Εδιμβούργο 24.10.1796 και πέθανε στο Λονδίνο στις 25.11.1864. Θεωρείται από τους πιο εκλεπτυσμένους ζωγράφους της Μ. Βρετανίας. Ήταν γιός  υποδηματοποιού και ο πατέρας του παρά τα πτωχά οικονομικά του δεν αντιτάχθηκε στις καλλιτεχνικές επιθυμίες του γιού του. Αρχικά είχε μαθητεύσει σε ένα ζωγράφο - διακοσμητή στη Σκωτία. Το 1822 είχε εργασθεί στο Βασιλικό Θέατρο του Εδιμβούργου και είχε αποστείλει αρχιτεκτονικές μελέτες στην έκθεση του Εδιμβούργου. Την ίδια χρονιά πήγε στο Λονδίνο που εργάστηκε για τα ΘέατραDrury Lane και Covent Garden.

To 1824 έγινε αποδεκτός στη Βρετανική κοινότητα των καλλιτεχνών. Έλαβε μέρος σε εκθέσεις στο Suffolk Street Gallery  μέχρι το 1836. Ταξίδευσε στην Ευρώπη, Συρία, Αίγυπτο όπου παντού παρουσίασε το ταλέντο του εξίσου καλά στις ελαιογραφίες  και τις υδατογραφίες. Ένας μεγάλος αριθμός σχεδίων του από την Ισπανία, τους Αγίους Τόπους και τη Συρία έχουν γίνει λιθογραφίες.

Έργα του υπάρχουν σε πολλά μουσεία της Αγγλίας και της Ευρώπης. Τιμήθηκε με διάφορα βραβεία. Το 1839 έγινε συνεργάτης της Βασιλικής Ακαδημίας. Σύμφωνα με κριτικές η δουλειά του πέρασε από τρία στάδια. Μέχρι το 1838 τα έργα του ήταν εμπνευσμένα από τους μεγάλους Ολλανδούς ζωγράφους του 18ου αιώνα και τα χρώματα του έντονα και φωτεινά. Μετά την παραμονή του στην Εγγύς Ανατολή τα χρώματα ήταν πιο ψυχρά και λιγότερο φωτεινά. (όπως στην υδατογραφία Κύθηρα που παρουσιάζουμε στη δημοπρασία) και στο τέλος της ζωής του η παλέτα του έγινε πιο σκούρα.

   
   
David Roberts (1796 - 1864)
   
 

Was born is Scotland in 1796. After moving to London, he achieved a respectable reputation as an artist prior to 1838 when he travelled to Egypt and the Holy Land to paint the monuments, architecture and people. Upon his return to England, his works were published (in conjunction with the lithographer Louis Haghe) in a six volume set, in which all 248 lithographs were hand coloured. The first three volumes depicted Egypt and Nubia; the second three, the Holy Land. The set, which was sold by subscription, was an immediate success. Roberts was admitted to the Royal Academy and he continued to travel and paint until his death in 1864. After more than 150 years his paintings are still the most beloved and popular illustrations of Egypt and are highly sought after by collectors.

   
   
 

Psatharis Auctions      All rights reserved

visitors...:::

.